Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Silnější alternátor

o Navštíveno 5743x o
o 17.08.2012, 12:19 | jamie.thomas
Může mi někdo poradit, kdo vyrábí, případně kde sehnat silnější alternátor na autohifi do auta? Nejlépe bych takových, který bych vyměnil 1:1 a nemusel nic předělávat. Mám jednu nabídku od výrobce "Stinger alternators" z USA na 220A, ale vychází kolem 10 000 CZK, což se mi zdá dost (nevím jak se tyhle ceny pohybují). Kdyžtak mi pls napište i jestli je to dobrá cena nebo ne.

Díky.

o 17.08.2012, 12:23 | Seat Power
mrkni sem treba ti to pomuze
[ Link ]
o 17.08.2012, 12:52 | jamie.thomas
Tak jsem to pročetl a ověřil si, že ty ceny jsou zhruba stejný. Děsí mně sice ten úbytek výkonu, jelikož už teď si nedovolim zapnout ani klimu, jelikož se to auto najednou skoro zastaví :-(
o 17.08.2012, 15:02 | ricardo | Upraveno: 2012-08-17 15:03:28
ne rozumim ...tak musis porad nabijet doma externim nabijecka vecer pres noc,pak ne musis koupit lepsi alternator
o 17.08.2012, 15:16 | jamie.thomas
Ricardo: zatim nenabíjim vůbec, jelikož to ještě nehraje a když jsem si zničil jednu baterku tím, že jsem jí nechal ležet přes rok ladem a celá zaoxidovala, tak raději čekám do poslední chvíle s koupí nové. Sestavu mám jenom 3kW, takže nic velkýho, ale ani tak si myslim, že ten original 120A alternátor nebude stíhat.
o 17.08.2012, 18:11 | ricardo
ok, klidne udelas co delas, je mi to jedno...
Jen ze, i kdyz ta baterie pres rok lezi doma ve skryn ..urcite se ne rozbije kdyz ji jednou za mesic nabijes pres Ctek.

Ale kdyz rozbije ,tak promin tim padem jsou vsichni moje 10 baterie rozbitej ((oni ale nejsou)).

Fact je ale pravdu nova baterie koupit az kdyz ji potrebujes.

A ta 120A lima staci kdyz nabijes doma pres externi nabijecka taky.Mam jeste 90A aby...
o 18.08.2012, 05:30 | Rocco.
Na 3kw to origo alternátor uplně v pohodě stačí. Jestli ti to chceš kotlit naplno, tak silnější alternátor jen lehce oddálí to, než se ti uplně vybyje..
Jestli máš přebytečnou desítku, tak investuj raději do baterek.
o 18.08.2012, 15:46 | ricardo | Upraveno: 2012-08-18 16:07:57
presne tak, lepsi investovat do vic baterie a ktomu silna nabijecka jako voltcraft sps 12/120 co mam doma nabije na 120A ta nabijecka a je velka jako kufr...smile smile a nebo jsi koupis dva az tri manson treba 2krat 40A a nebo 2krat 60A nabijecka.
Kdyz mas dost cas, a ne musis stresovat,klide muzes mit i doma jeste jeden dva Ctek xs25000...to je lepsi pro dlouhe zivot baterie. Zamoremne podle toho ,kolik tam mas extra baterie ve auticko koupis presne nabijecka co te vyhovuje.

Rocco muj chef ve prace me to pocital dnes rano,kdyz jsem tahal balik med kolem 25 az 30kg do prace...abych to tam vilestil na masinu..
On me poradil ze mam, od predni baterie az k prvni kinetik 4krat 50ku plus a 4krat minus.inkl. pojstky...
Ten muj chef je elektro ingenieur...
A potom od ta prvni kinetik vse bez pojstky a vsechno pres med lista zapojit rikal me.
Tim padem,jak mam uz tech dva kinetik pres silna med lista zapojeni
a potom kus lista na horu ve prostredku a pokracovat za rohem ,lista jde dal mezi tech dva RF T15004 zesiky pres Hx400 baterie a pak dale az do zadu kde mam na konec kufru tech 6kus Hx3000 ...vsechno zapojit pres " med lista " .Prej ze to je visoke proud od vsech baterie a pres tech med listy to bude lepsi. nes kabel vsude tahat.
Potom podle toho co me zbide med, jeste se dostat ,co nejbliz k terminali od vsech zesilovace a pak az na konec ta mala distanz hned zapojit tam pres 70ku kabel do zesilovace .
Tahal jsem dnes rano do prace 35min..pesky plus hodinu vlakem"prochazka", a dnes vecer taham do zase doma ..,s tim balik na zada jsem jsi citil jako Highlander nebo conan barbar..kurva tesky to bilo ..smile.
Zcinal jsem to lestit ve prace na masinu po pulka jsem se na to vizral a rikal jsem si ze zbitek udelam s smirgelpapir (sandpaper)..
Rele nagares uz ne bude

foto k příspěvku  od ricardo

o 18.08.2012, 16:12 | ricardo
o 18.08.2012, 18:02 | 1kw
Lepší ivestovat do baterek..? No nevím ... k čemu nesmyslné množství baterek když to alternátor nebude stíhat dobíjet a každou noc bude auto na nabíječce ? Raději bych teda měl 1 větší + 1 menší baterku v kufru a altík co dává 200+ A. Vše bude jednodušší a vyjde to finančně na stejno ... Dá se sehnat starší altík ze sériových aut co dává ke 200A.. :)

viz. [ Link ]
o 18.08.2012, 18:18 | ricardo
ten alternator taky musi byt kompatibel s autem..jinak se to neda na instalovat
o 18.08.2012, 18:22 | 1kw
...copak je tak těžké nechat si vyrobit mezikus na přichycení ? Když je tam místo tak to jde, párkrát jsem to už řešil.. :)
o 18.08.2012, 19:30 | ricardo
1kw ..posli me adresu na mail na ta firmu ktera me ta přichycení na miru plus remen ktomu a vse udela plus na miru montovat umi ..pak jsi koupim mercedes alternator vykonem 200A..
Dekuji
dofa,m ze jsou ve stredoceskym kraj na ne ve ostrava nebo blabulo..smile
o 18.08.2012, 21:31 | 1kw
Každý zručněší řemeslník nebude mít problém s výrobou ... stačí se poptat kolem sebe. :)

Když nebude sedět řemenice tak se vymění nebo se nechá vyrobit.
Když nebude pasovat řemen tak se dá jiný, variant je xxx.

Také je možnost, že do Tvěho auta bude pasovat jiný altík bez úprav (koncernové vozy) s mnohem větším výkonem. Stačí pohledat.. :)
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3336 sekund.